Bloeduitslagen Marja

Dinsdag 26 juni 2012:

Zo, ik lig hier alweer 6 dagen nu. En het gaat eigenlijk allemaal erg goed. Iedere dag wordt mijn bloed geprikt met enige moeite. Want mijn aders zijn nogal dun en rollen graag weg als er een naald in de buurt is. Maar toch lukt het, al zijn er soms een paar pogingen voor nodig. De uitslagen zijn goed! Gister was mijn kreatinine 70! Mijn hb was voor de operatie 7.1 en werd altijd op peil gehouden dmv epo. Uiteraard krijg ik dat nu niet meer en de nier kan het zelf ook heel goed want gister was mijn hb 8.2! Op eigen kracht! Ook dat is een mooi resultaat. Ook zijn mijn medicijnspiegels geprikt om te kijken of er wat moet veranderen aan mijn anti-afstotingsmiddelen. Daar krijg ik de uitslagen vandaag van denk ik.
De uroloog komt vandaag weer langs en dan mag er 1 slangetje uit mijn buik. Hopelijk trekken ze de drain dan ook gelijk een stuk terug want daar heb ik veel last van. Die irriteert mij onder mijn huid en dat is vooral pijnlijk bij het lopen (strompelen). De zaalarts was hier net en alles gaat nog steeds goed. Alleen het calcium in mijn bloed is wat aan de hoge kant. Niet alarmerend maar het moet wel gaan zakken ivm kansen op osteoperose. En daar zit ik natuurlijk ook niet op te wachten. Mijn bijschildklieren werkten als gevolg van de dialyse ook niet goed en dit heeft daar mee te maken. Het zou kunnen dat ik (tijdelijk) weer terug moet op die medicijnen om het evenwicht weer terug te krijgen/vinden.
Uit eerdere onderzoeken bleek dat ik nog geen ziekte van Pfeiffer gehad had en Roelof wel. Hierdoor kon ik door de transplantatie het alsnog krijgen met daarop een verhoogde kans op lymfklierkanker en een bepaalde vorm van leukemie. Maar nu blijkt uit bloedonderzoeken dat ik toch anti-stoffen heb tegen Pfeiffer, dus die kans is ook weg! Er wordt nu een echo van mijn nier gepland voor donderdag. Dan ben ik van alle drains, slangetjes enz. af.
Als die echo goed is mag ik donderdag naar huis!
Dit bericht is geplaatst in Herstel. Bookmark de permalink.

4 reacties op Bloeduitslagen Marja

 1. Ine Veboort (zus van Ans, tante van Bonnie schreef:

  geweldig deze berichten !!
  Ik kan het me wel voorstellen dat Cindy iemand van haar ouders thuis wil hebben.
  Ga vandaag weer naar de St. Jan als gastvrouw en zal voor jullie een kaarsje opsteken !!
  Dat alles zo door mag gaan.
  groet
  Ine

 2. Rieki en Fred schreef:

  hoi Roelof,Marja en Cindy.
  Wat fijn dat de berichten allemaal goed zijn .
  Leuk dat Roelof al bij Cindy kan zijn .
  Beterschap gewenst en groeten van Rieki en Fred.

 3. Jantina en Toms schreef:

  Hoi alle3,

  Goed om dit allemaal te horen/lezen. Wat zal de oudste dame zich straks een ander leven moeten gaan aan nemen. En hierdoor de rest van de familie ook.
  Maar dat zal een kleinigheidje zijn met wat jullie al achter de rug hebben.
  Laat deze positieve berichtengolf ook maar voor een jaar of vijf blijven!

  Liefs JenT.

 4. Maurice (collega) schreef:

  Hoi Roelof, Marja,

  Fijn om te lezen dat alles goed is gegaan! Spannende tijden! Ik wens jullie en Cindy veel sterkte en een spoedig herstel toe.

  Groet,
  Maurice

Reacties zijn gesloten.