Controle 13 augustus 2012

Maandag 13 augustus 2012:

Vanmorgen weer op controle, dit keer bij de dokter. Ik heb me afgelopen week erg beroerd gevoeld. 4 Dagen overgegeven, dus dat schiet niet op. Het is een bijwerking van de pillen die ik er bij heb gekregen tegen de suiker. De dokter zei me gelijk te stoppen met die pillen, want een hele week je zo beroerd voelen is niet fijn en sterk je niet van aan. En de bijwerkingen zouden na verloop van tijd wel over kunnen gaan, maar hoe lang dat duurt kunnen ze niet zeggen. Dus ik moet toch aan de insuline-spuiten. Nu ik me zo misselijk en ellendig voel vind ik het niet zo erg, want dit is ook niks. Hij heeft gelijk een afspraak geregeld bij de diabetes-verpleegkundige. Ik kon daar om 13.30 uur terecht.
We dachten eerst even wat te gaan eten in het restaurant van het ziekenhuis. Je hebt daar een hele uitgebreide keus. Maar eerst even naar de apotheek om medicijnen en insuline te halen. Er was wat onduidelijkheid over de insuline en aangezien ik er zelf nog geen ervaring mee heb kon ik hen ook geen antwoord geven. Dus ze moesten met de dokter bellen. Maar ze werden in de wacht gezet en hebben ongeveer een half uur moeten wachten. En wij dus ook…. Uiteindelijk hebben we daar 1,5 uur gezeten….. Dus ook niet lekker geluncht. Roelof is op een gegeven moment maar even gauw een broodje gaan halen en die hebben we tussendoor maar naar binnen gewerkt.
Bij de diabetes-verpleegkundige kregen we uitleg hoe het prikken in zijn werk gaat. Het is niet moeilijk, maar wel handig om even te horen hoe het precies moet. In principe moet ik gewoon iedere ochtend insuline spuiten. Ik heb een langzaam werkend insuline gekregen, dat de hele dag de boel onder controle moet houden. Ik moet wel 4 keer per dag in mijn vinger prikken om te meten hoe hoog mijn suiker is. Dit moet ik bij houden in een boekje en as donderdag moet ik bellen met hen om te overleggen of ik meer insuline moet gaan spuiten of dat het zo goed is.
Ik heb voor het eten mijn suiker geprikt en dat was 21.9! Dus dat is wel erg hoog. Normaal gesproken zou dat tussen de 4 en de 5 moeten zijn. Ik heb vandaag nog gewoon al de medicijnen ingenomen die ik er voor had, dus die helpen ook niet erg….. Hopelijk gaat de insuline beter zijn werk doen.
Verder waren al mijn uitslagen goed. Niks op aan te merken. Mijn bloeddruk blijft wat aan de lage kant, dus we houden de bouillon er voorlopig nog maar in.
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

2 reacties op Controle 13 augustus 2012

 1. H. Poortvliet schreef:

  Hallo Marja,Roelof en Cindy,

  Geweldig dat je nier zo goed werkt, Jammer dat je suiker zo hoog blijft,
  vervelend dat je moet spuiten, maar vaak wordt het dan stabieler.
  Hoe wel ik het niet kan zeggen,
  wij gaan maandag een weekje met de kleinkinderen op vakantie in nederland,
  en daarna als het weer goed blijft willen we naar berlijn dresden en leipzig.
  Roelof dan jij weer de oude, is Cindy alweer naar school?
  De hartelijke groeten van ons en sterkte.

  oom Henk tante Anne Marie

 2. jacqueline schreef:

  Hoi, net terug uit italie en direct even kijken. Fijn dat je nier het zo goed doet maar echt jammer van die suiker. Hopelijk na september als de prednison afgebouwd wordt dat het beter gaat. Nu die insuline dus maar. Sterkte ermee en is de energie al weer wat terug en Roelof al wat opgeknapt? Cindy ook okay??? Vrijdag komt Vincent thuis na 3 maanden werken in in italie. Wel weer gezellig om compleet te zijn. Volgende week woensdag heb ik mijn operatie. Bah wat eng en dan te weten dat het zo’n klein dingetje is. Niet te vergelijken met jullie maar eng vind ik het wel. Lieve groet en pas op jezelf. Jacqueline

Reacties zijn gesloten.