Controle 2 juli 2012

Maandag 2 juli 2012:

Om 11.30 uur werd ik in het ziekenhuis verwacht voor mijn eerste controle. Eerst bloed prikken, toen een plasje in een potje en dan op de dokter wachten. Ik was nog niet terug van mijn plasje inleveren en toen was ik al geroepen…. Dus toen nog even wachten voor hij er weer was.
Hij vroeg (dr. van de Hoogen) of alles duidelijk was enz. Rustige man, hij legde alles uit enzo wat er eventueel nog niet duidelijk was. Daarna moest ik op de weegschaal, op de tafel voor controle van de wond en bloeddruk liggend en staand meten.
Gewicht was goed, ben nog iets afgevallen t.o.v. toen ik nog dialyseerde. Maar dat komt vast wel weer goed, ik krijg tenslotte prednison…. Bloeddruk liggend en staand┬á was in beide gevallen 120/60. Dus ook niks mis mee. De wond ziet er goed uit, alleen de vochtbult die nog in mijn buik zit kwam in beweging als hij er tegen drukte. Je zag het vocht omhoog schieten. Hij wil wel dat dit binnen 2 weken al een stuk minder is. Mijn lichaam moet het zelf opnemen. Ook heb ik nog veel pijn aan de bovenkant van de wond. Af en toe is het net of dat er iets naar buiten geduwd wordt, zo’n zwaar drukkend gevoel van binnenuit. Maar dat hoorde er volgens hem allemaal bij en zolang ik paracetamol nodig heb moet ik het ook gewoon blijven slikken. Ik kan ook echt nog niet zonder!! Er is ook weer een kleine aanpassing gedaan aan de anti-afstotingsmedicijnen: Prograft: daarvan slikte ik 2 x 8 mg per dag, dat is nu 2 x 10 mg geworden. Cell-Cept: Daar ga ik vanaf donderdag mee afbouwen. Nu slik ik 2 x 1000 mg en dat wordt 2 x 750 mg. Prednison: Ook vanaf donderdag afbouwen. Nu slik ik 2 x 10 mg en dat wordt 1 x 10 en 1 x 5 mg. Uiteindelijk zal de Cell-cept helemaal vervallen, maar dat is pas over een half jaar. Dan houd ik die andere 2 over en daar kom ik dan niet meer van af.
Gelukkig hoef ik niet ook op donderdag voor controle. Donderdag is in principe “spoed” spreekuur. Mocht er nu iets in mijn uitslagen veranderen wat directe actie nodig heeft, bellen ze me dinsdag op en moet ik dan eventueel donderdags extra komen. Maar daar gaan we niet vanuit!!
Vanaf nu moet ik dus iedere maandag op controle. 1 Dag in de week vind ik natuurlijk wel zo plezierig want het zijn toch beste ritten naar het ziekenhuis. Daar is het vaak wachten, dus je bent zomaar 3-4 uur zoet in totaal.
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

2 reacties op Controle 2 juli 2012

 1. jacqueline schreef:

  Hoi,

  Blij te horen dat het goed gaat en de medicijnen kunnen worden afgebouwd. Heb je nu al een ander gevoel of overheerst de pijn nog. Ik bedoel meer zoals het was voor je nieren het begaven. Hoe is het met Roelof?Cindy blij dat jullie erweer zijn? Hier alles okay. Gister een kijkoperatie gehad in mijn baarmoeder. Ik heb een vleesboom en deze wordt 29 augustus weggehaald. Het viel me gister mee. Jullie het beste maar weer. Liefs van, Jacqueline

 2. Ab en Jannie Hoogvliet schreef:

  Beste Marja, Roelof en Cindy

  Hier een wat late mail van ons, maar wat een feest dat alles goed is gegaan met jullie beiden wat een heerlijk gevoel moet dat zijn. Na alles wat jullie hebben mee gemaakt stelt deze herstel periode waarschijnlijk niet zo erg veel meer voor. Heel veel liefde en gezondheid toegewenst voor de komende tijd en misschien tot ziens.
  Hartelijke groeten van
  Ab en Jannie Hoogvliet.

Reacties zijn gesloten.