Controle 29 oktober 2012

Vandaag moesten we er weer om 11.30 uur zijn. Eerst weer even bloed prikken en potje plassen. Gelukkig liep de dokter vandaag voor op haar schema, dus werden we wat eerder geroepen.
De uitslagen van de vorige keer doorgenomen, die waren goed. Kreatinine 73. Ben nu ook suikervrij! Mijn suiker daalde zo hard dat ik steeds hypo’s had bij het opstaan, dus in overleg ben ik er voor de herfstvakantie mee gestopt. Ik moest wel even de week voor ik op controle ging extra metingen doen om te kijken of het ook echt laag bleef. En dat bleef het! Dus geen insuline en geen pillen meer tegen die suiker!
Ik mocht ook stoppen met de maagbeschermers. Die slik ik al jaren, ooit gekregen in Den-Bosch toen ik nog 63 pillen per dag slikte. En eigenlijk nooit meer gestopt. Zij willen dat je (uiteraard) zo min mogelijk medicijnen slikt, dus deze mocht ik stoppen. Ik was daar zelf wat huiverig voor omdat mijn maag nu eenmaal een zwakke plek geworden is door al die keren dat ik de afgelopen jaren heb overgegeven. Als ik (te) moe ben, word ik ook misselijk en 9 van de 10 keer moet ik dan ook overgeven, daarna gelijk slapen en dan kan ik er weer redelijk tegen. Maar ik wilde het wel proberen, zou het niet gaan, kan ik zo weer beginnen natuurlijk. Het is nu inmiddels 5 november en ik denk dat het niet gelukt is. Vanaf dinsdag heb ik die pillen niet meer genomen en vanaf donderdag voelt mijn maag niet lekker. Zaterdag was ik er zelfs de hele dag beroerd van, dus ben ik er zondag maar weer mee begonnen.
In Nijmegen zijn ze begonnen met je patiëntendossier op internet te zetten. Je kunt dan inloggen met je DigiD-code. Dit hebben we gelijk even geactiveerd. Alle bloedonderzoeken staan daarin, urineonderzoeken, operatieverslagen en verdere onderzoeken. Dus op zich heel mooi! De hele week heb ik gekeken maar stonden mijn uitslagen van de 29ste er nog niet in, maar vanmorgen (5 nov.) wel. Mijn Kreatinine was 70, Hb 7,3 (mag dus wat hoger), glucose 9,5. Dat is wel wat te hoog, maar het was na het ontbijt en koffie drinken, cappuccino met suiker! Want toen ik ‘s morgens de meting deed was deze wel goed.  Ik heb uit het ziekenhuis niks gehoord, dus ik denk dat zij zich ook geen zorgen maken!
Nog even op de weegschaal, er zijn inmiddels 3 kilo’s bijgekomen! Bloeddruk meten, die was ook weer goed. Aan de lage kant zoals altijd, maar niks om me zorgen over te maken.
Volgende afspraak is 26 november, dan weer bij de verpleegkundige. De keer daarna moet ik op 17 december, dan gaan ze weer uitgebreid bloed prikken en urine-onderzoek doen. Want dan is het alweer een half jaar geleden dat ik getransplanteerd ben!
Dit bericht is geplaatst in Nazorg. Bookmark de permalink.