Controle 30 juli 2012

Maandag 30 juli 2012:

Vanmorgen weer op controle geweest in Nijmegen. We moesten er weer om 11.30 uur zijn. Eerst weer bloed prikken, dat ging wéér mis. Ik had thuis een kruik gemaakt en er een uur mee op mijn arm gezeten zodat mijn aderen goed omhoog kwamen. Maar helaas ging het toch nog een keer mis. Ze prikte me, maar ze liet de naald los terwijl ze mijn bloed gestuwd afnam. Dit omdat mijn aderen anders stoppen met bloed geven. Maar omdat ze de naald losliet, schoot deze mijn arm uit. Omdat mijn arm nog gestuwd werd, spoot het bloed eruit. Zij zat onder het bloed en mijn arm ook. Wel een beetje onhandig….. De tweede keer liet ze de naald niet meer los en ging het goed. Maar dit keer prikte ze aan de binnenkant van mijn pols en dat was erg pijnlijk. Het plassen lukte me niet. Terwijl ik nog wel een halve liter water in de auto had gedronken. Ik heb uiteindelijk pas geplast nadat we bij de dokter waren geweest.
Het spreekuur van de dokter liep 45 minuten uit. Dat wachten duurde wel lang. Maar goed, de uitslagen waren verder goed. Alleen mijn suiker wil niet meewerken. Die blijft hoog, 10 was hij. Het is dan ook een bijwerking van de Prograft en de Prednison. De Prograft mag ik vanaf donderdag af gaan bouwen, nu slik ik 2 x 8 mg en dat wordt 2 x 6 mg. Dus daarmee zou de suiker ook iets kunnen zakken. In september mag ik pas met de Prednison verder afbouwen. Als de suiker niet daalt, dan moet ik insuline gaan spuiten. De dokter wil dan niet wachten tot september als de Prednison verlaagd wordt. Maar dan kan ik wel eventueel weer stoppen met de insuline. Dus dat wordt even afwachten.
In mijn urine zaten de afgelopen keren steeds eiwitten. Daarom hebben ze vorige week urine op kweek gezet om te kijken of er een bacterie in het spel was. Maar vorige week zat er geen eiwit in. Nog wel witte bloedcellen, maar dat mag nog allemaal.
Mijn bloeddruk was weer wat aan de lage kant, 110/64. Dus ik moet aan de bouillon blijven. En een lekker zout dropje of een zakje chips mag ook nog steeds….
Mijn kreatinine was nu 82. De dokter was erg tevreden. Voor zo kort na de transplantatie vond hij de uitslagen erg mooi! Dat is altijd goed om te horen, zeker uit de mond van een dokter! Ook hij begon dat het al 8 weken geleden was, maar we hebben hem even gecorrigeerd. Het is deze week 6 weken geleden! Dus dan zijn de uitslagen des te mooier!
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

2 reacties op Controle 30 juli 2012

 1. Carolien en Robert schreef:

  Fijn dat het steeds goed blijft gaan! Super.
  Veel liefs van ons allemaal.

 2. ronald en saskia schreef:

  hoi,

  dat zijn goede berichten, ga zo door!!
  groetjes aan iedereen, was gezellig he in zeeland!

Reacties zijn gesloten.