Controle 5 juli 2012

Donderdag 5 juli 2012:

Om 19 uur dinsdagavond werd ik toch onverwacht gebeld door de nefroloog uit het ziekenhuis in Nijmegen. De bloeduitslagen van maandag gaven toch aanleiding om donderdag nogmaals een controle meting uit te voeren. De calcium, suiker en kreatinine (afvalstof van de spieren) gehalten waren iets verhoogd en wellicht moest de medicatie worden aangepast.
Dus vandaag om 7:30 uur zaten we al weer in de auto richting Nijmegen. Om 8:45 bloedprikken en een urinemonster inleveren en dan om 9:45 uur een afspraak met de nefroloog om de uitslagen te bespreken. Het bloed prikken ging weer moeizaam en het potje vullen lukte helemaal niet. Ik moest gewoon niet plassen! Raar he. Helaas liep ook het spreekuur van de arts uit, zodat we al met al weer anderhalf uur hebben zitten wachten.
De nefroloog waar we een afspraak mee hadden was erg druk, zodat een andere nefroloog het overnam, dezelfde als afgelopen maandag. Wel zo prettig. Helaas had hij niet alleen maar goed nieuws voor ons. Het calciumgehalte was nog steeds aan de hoge kant. Een nieuw medicijn moet dit omlaag brengen. En ook het suikergehalte was te hoog, wat inhoudt dat ik suikerziekte heb. Dit wordt veroorzaakt door de prednison en de prograft (onmisbaar tegen de afstoting). Mogelijk tijdelijk, maar dat moeten we afwachten. Om het suikergehalte omlaag te krijgen heb ik ook een nieuw medicijn voorgeschreven gekregen. Gelukkig mocht ik stoppen met een bloeddrukverlager en een bloedverdunner. Dat scheelt toch weer. Mijn kreatininegehalte was weer iets lager dan afgelopen maandag, 84. Dus dat was wel goed, waardoor de maandag verhoogde prograft (anti-afstoting) weer verlaagd kon worden. Een iets hogere kreatinine waarde in vergelijking met de metingen vorige week in het ziekenhuis is eenvoudig te verklaren doordat ik nu thuis meer beweeg dan dat ik in het ziekenhuis deed. Door de beweging creëer je meer afvalstoffen en is dus de kreatinine waarde in het bloed hoger. Niks geks.
Al met al weer een druk enerverend dagje.
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

2 reacties op Controle 5 juli 2012

  1. Gerry schreef:

    Wat spannend allemaal toch! Donderdag nu nog terug naar zh?
    In ieder geval fijn dat jullie weer thuis zijn, leuk om jullie zo met elkaar op de foto te zien. We hebben elkaar nog steeds niet gezien maar we denken veel aan jullie!!
    Sterkte weer!!

  2. Gerry schreef:

    Bedoel dus morgen, vrijdag, of moet je nu weer maandag? Ik hoop dat weekend rustig blijft. En als er visite komt, ze weten de weg!! Roelof rustig aan!!

Reacties zijn gesloten.