Controle 6 augustus 2012

Maandag 6 augustus 2012:

Vandaag weer op controle geweest. Om 10.50 uur moesten we er zijn. Eerst uiteraard weer bloed prikken, het ging zowaar in 1 keer goed!! Ik had weer een uur lang met een warme kruik op mijn arm gezeten en dat had dus goed geholpen!
Vandaag moesten we bij de verpleegkundige zijn. Mijn kreatinine was weer mooi, 79. Alleen mijn suiker was erg hoog, 17.5. Het is een momentopname, ik had ‘s morgens gewoon gegeten, maar toch is het erg hoog. Toen ik op de weegschaal moest, was het ook wel duidelijk. Ik ben de afgelopen week 2,5 kg afgevallen. Dat is een bekend bijverschijnsel van de suiker, maar aangezien ik al niet zo veel kan missen moet ik wel oppassen. De dokter begon vorige week heel nuchter over insuline spuiten maar de verpleegkundige denkt daar toch anders over. Die vindt het te zwaar. Ik moet mezelf dan 4 keer per dag prikken in mijn vinger, controleren hoe hoog of hoe laag de suiker is en dan eventueel insuline spuiten. En ik ben nu begonnen met afbouwen van 1 van de medicijnen die de suiker veroorzaakt (Prograft). De Prednison is ook een veroorzaker en die wordt begin september verder afgebouwd. Dus haar redenering is dat het toch verder zal gaan zakken en vanzelf weer goed komt (zal de ervaring zijn). Dus zij wilde met de dokter gaan overleggen of er nog een pil bij kon en dat we het zo in de komende periode proberen aan te pakken. De eiwitten zaten ook niet meer in mijn urine, wel zat er dit keer suiker in. Maar gezien de 17,5 was dat niet zo gek.
‘s Middags belde de verpleegkundige naar huis en ik krijg er inderdaad een pil bij om de suiker verder naar beneden te helpen. Zij zouden het recept faxen naar de apotheek in Zaltbommel en ik kan het daar dinsdag dan afhalen. Nu maar hopen dat het helpt! Ook vertelde ze dat er weer te veel Calcium in mijn bloed zit, dus ik moet weer aan de pillen die dat minderen, dat is Mimpara. Ik mocht daar anderhalve week geleden mee stoppen maar helaas moet ik er nu dus toch weer mee beginnen.
Verder gaat alles goed. Mijn uitslagen zien er goed uit, dus niks om ons zorgen om te maken. Dat doen we dus dan ook maar niet!
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

2 reacties op Controle 6 augustus 2012

 1. Riet en Piet schreef:

  Marja, Roelof en Cindy,

  Geweldig om te lezen hoe het jullie vergaat.
  De machine de deur uit en nu nog wat waarden in het gareel krijgen.
  Moed houden.
  Groeten, Riet en Piet

 2. Harm schreef:

  Super nieuws allemaal. Gaat de goeie kant op.

  Geniet er van !

  Harm

Reacties zijn gesloten.