Controle 9 juli 2012

Maandag 9 juli 2012

Vandaag moest ik weer op de wekelijkse controle. Cindy gaat op ponykamp naar Zeeland, dus Roelof bracht haar samen met zijn vader weg. Bonnie heeft mij heen en weer gereden naar het ziekenhuis. Het is nog te ver voor mij om alleen te gaan.
De afsrpaak stond gepland voor 11.50 uur, dus we hoefden niet in alle vroegte weg. Om 11.30 uur waren we daar en ik was gelijk aan de beurt voor het bloed prikken. Donderdag ging niet alles in één keer goed dus toen hebben ze me een warmtecompresje gegeven op mijn hand zodat het wat makkelijker ging. Ik vroeg dit aan de verpleegkundige maar die dacht het wel “even” te doen, denk ik. Het ging dus weer mis! Eerste keer zat ze helemaal niet in een ader, de tweede en de derde keer wel maar ze ging er na 1 buisje iedere keer doorheen. Dus dikke blauwe bult op mijn hand. Toen hadden ze nog glucose nodig, maar ik heb maar gevraagd of ze die niet gewoon uit mijn vingertop kon halen. Dat kon gelukkig! Vanaf de volgende keer komt er dus eerst een warmtecompres op mijn hand, als ik 2 keer in de week geprikt moet gaan worden en er moet iedere keer minstens 2 of 3 keer geprikt worden voor het één keer lukt…. Dat wil ik niet meer. Ik ben nog steeds blauw van 3 weken geleden, daar heb ik geen zin meer in. Daarna nog een plasje doen, die zag er wel troebel uit vond ik.
Dit keer kwam ik bij een verpleegkundige die de uitslagen met me door zou nemen. Maar het waren de uitslagen van donderdag en die had ik dus al gehad. Ook moest ik op de weegschaal en heeft ze mijn bloeddruk gemeten; staand en liggend. Liggend was hij goed, maar staand veel te laag, 104/68. Dus iedere dag aan de bouillon, want als ik ga staan voel ik mijn bloeddruk zakken….. En veel drinken uiteraard.
’s Middags belde de verpleegkundige al terug. Geen goed nieuws! Mijn kreatinine is gestegen naar 106. Donderdag was het nog 84. Waarschijnlijk is de oorzaak mijn lage bloeddruk. Daardoor komt de nier een beetje in de problemen en krijgt moeite met plassen, waardoor de afvalstoffen weer gaan ophopen. Er zat ook te veel eiwit in mijn urine. Dus mag ik donderdag weer terug. Ondertussen dus iedere dag aan de bouillon en zo veel mogelijk drinken, dan verwacht de verpleegkundige dat het donderdag weer in orde is.
We moeten donderdag voor 10.00 uur in het ziekenhuis zijn. Bloed afnemen, plasje doen, uurtje wachten en dan zijn de uitslagen bekend en kan er gelijk iets aangepast worden als dat nodig is. Erg spannend en onzeker allemaal!
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Controle 9 juli 2012

 1. Jantina en Toms schreef:

  Hoi Marja,

  Zeker spannend. Hopen dat je donderdag beter nieuws krijgt.
  Wij zullen wat minder op de site gaan kijken omdat we een weekje of 4/5 weg gaan op vakantie. Misschien kunnen we op een camping een keer mee kijken naar jullie berichten en gaan dat ook zeker proberen. Voorlopig veel voorspoed gewenst.

  Warme groet,

  Jantina en Toms.

Reacties zijn gesloten.