Diabetes controle 10 september 2012

Vanmorgen had ik een afspraak bij de diabetes-verpleegkundige. Mijn suiker is mooi aan het dalen. Alleen omdat mijn spiegel van de Ciclosporine te laag was, moest de Prednison dosis vorige week even omhoog, dit werd 2 x 10 mg ipv 2 x 5 mg. Dit was gelijk te merken aan mijn suiker, die was die dag weer een stuk hoger. Maar omdat de dosis van de Ciclosporine de dag erna weer werd aangepast mocht ik de Prednison ook gelijk weer minder nemen. Mijn suiker werd ook weer wat stabieler.
‘s Ochtends heb ik vaak een te laag suiker, dat is niet prettig. De verpleegkundige zei me al dat ik even zelf moet kijken of ik dan minder insuline spuit, 8 eenheden ipv 10. Mocht de suiker overdag oplopen tot boven de 15, moet ik de kortwerkende insuline bijspuiten met 2 eenheden. Maar zo hoog is hij gelukkig niet meer geweest, alleen donderdag dan toen ik de Prednison moest verdubbelen. Maar dat was gelukkig maar één dag!
Verder zakt het mooi en was ze erg tevreden. Als het zo doorgaat kom ik er nog wel van af. Nu meet ik nog 4 keer per dag mijn suiker, maar het mag wat minder. Als ik 3 of 4 keer per week meet, is dat ook goed. En het zou schelen voor mijn vingertoppen, want ik moet er toch iedere keer in prikken.
Volgende week weer even langs als ik weer op controle moet.
Dit bericht is geplaatst in Nazorg. Bookmark de permalink.

2 reacties op Diabetes controle 10 september 2012

 1. jacqueline schreef:

  hoi, ik hoop van harte dat je van die suiker afkomt. Je hebt nu genoeg moeten ondergaan. Blij dat het verder zo goed gaat. Merk je dat je meer energie hebt en kun je langzamerhand weer een beetje normaal leven zoals voor de nierziekte? Nu nog wel veel naar het ziekenhuis en zo maar als je thuis bent. Voelt het goed??? Liefs en pas op jezelf. Jacqueline

 2. Jantina en Toms schreef:

  Hoi Alledrie,

  Het zijn net paardenstappen op een schaakbord.
  1tje terug, 2 vooruit.
  Maar het gaat langzaam toe naar een “normaal” gezinsleven.

  Liefs vanuit Culemborg,

  Jantina en Toms.

Reacties zijn gesloten.