Diabetes controle

Ik hoef niet meer iedere maandag op controle! Het is nu één keer in de twee weken geworden. Dus vandaar dit keer geen “controle 20-8-2012” van mij, maar wel van Roelof. Want toevallig stond zijn controle gepland voor deze dag.
Ik moet een paar keer per week mijn gedane metingen doorgeven aan het ziekenhuis, zodat ze eventueel de insuline bij kunnen stellen. Afgelopen donderdag (16-8) moest ik bellen en toen is de insuline naar boven bijgesteld van 10 naar 14 eenheden.
Maar ik had niet echt het idee dat het hielp…. Mijn suiker blijft maar rond de 20 hangen. ‘s Morgens is hij natuurlijk wel wat lager, maar ook altijd nog ca. 10. Dus volgens afspraak dinsdag 21-8 weer gebeld en de verpleegkundige zei me gelijk dat ze contact op zou nemen met de dokter omdat het gewoon allemaal te hoog is. En dat kan niet goed zijn. De laatste keer zat er ook suiker in mijn urine. Als het zo rond de 20 komt, krijgt mijn nier het dus ook te zwaar! En dat kan de bedoeling niet zijn.
De dokter belde binnen een half uur al terug. De Pro Graft is één van de veroorzakers van die hoge suiker, dus die wil hij stoppen. Daarvoor krijg ik een ander medicijn, want die afweer moet wel onderdrukt blijven. Dat is Ciclosporine geworden. Een “broertje” van de Pro Graft noemde hij het, het heeft alleen weer andere bijwerkingen…… Omdat de Cell-Cept (ook tegen de afstoting) anders gaat werken is daar de dosis van verhoogd. Ook krijg ik er een insuline bij, één die korter werkt en die ik vóór iedere maaltijd in moet spuiten. Dat wordt dus 4 keer per dag spuiten….. Als het allemaal maar helpt! Want suiker is uiteindelijk ook slecht voor mijn nier.
Dus woensdag ging ik naar de apotheek om de medicijnen te halen. De dokter had het aantal pillen van de Ciclosporine vergeten in te vullen, dus die lagen niet klaar. Ik zei dat ik er ‘s avonds al mee moest beginnen. Gelukkig kreeg ik toch wel wat mee. Als je met een nieuw medicijn begint krijg je altijd maar voor 15 dagen mee. As. maandag moet ik weer op controle, dus dan vraag ik wel of ze me een recept met een ingevuld aantal mee kunnen geven. Gelukkig ging de apotheek daar mee akkoord. De insuline ligt altijd wel op voorraad, dus die kon ook zo mee. Verder kreeg ik nog wat aanvullende informatie over de bijwerkingen van de Cicloporine. Die kan een epileptische aanval veroorzaken…. Maar ik slik ook nog anti-epileptica, dus ik ga er maar van uit dat dat dus niet gaat gebeuren. Verder bij de maaltijd innemen, niet kapot bijten enz. Het is een enorme capsule, van zo’n 2 cm lang. Die is gevuld met vloeistof. Het is de bedoeling dat die pas in je maag opengaat en dus niet kapot bijten! Ik bijt nooit op medicijnen want ze smaken alleen maar vies en bitter. Maar ze moeten de informatie nou eenmaal geven en dat is maar goed ook.
Bij het avondeten heb ik de insuline genomen. Ik merk daar verder niks van, maar toen ik de vanmorgen (23-8) mijn suiker op ging meten, was deze 5,6! Dus het werkt wel! Toch moet ik dan wel insuline spuiten omdat na het eten mijn suiker zo enorm stijgt. Dus ik ben benieuwd wat het tussen de middag wordt…..

film The Circle streaming

Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

1 reactie op Diabetes controle

  1. jacqueline schreef:

    Het blijft maar dokteren he? Weer andere medicijnen en weer kijken hoe je reageert. Ik hoop dat de bijwerkingen beperkt blijven en de diabetes onder controle. Het zou toch heel erg jammer zijn als de nieuwe nier onder druk komt te staan door die hoge bloedsuiker. Wel een gedoe hoor. Sterkte en pas op jullie zelf. Fijn dat Roelof goed is hersteld en alles al op zo’n peil staat. Nog een paar maanden en dan is hij weer 100% gezond. Groet, Jacqueline

Reacties zijn gesloten.