Eerste onderzoek Roelof

Vrijdag 20 april 2012:

Vrijdag 20 april mocht Roelof voor zijn eerste onderzoeken (2de serie) naar Nijmegen. Voor Roelof stonden meerdere onderzoeken/gesprekken gepland:
  • Maatschappelijk werk
  • Bloedafname
  • Bloeddrukmeeting
  • Longfoto’s
  • Nefroloog
De maatschappelijk werker wilde alles weten over Marja haar ziekte en het effect op het gezin, over de donatie, onze relatie, wat we ervan verwachten, hoe we omgaan met tegenslagen, vergoedingen, opvang Cindy en nog veel meer. Een plezierige man en een goed gesprek.
De bloedafname was snel voor elkaar al moest ze tweemaal prikken om het bloed goed te kunnen laten vloeien. Ondanks de afname van 12 buisjes bloed, voelde ik me nog uitsteken (haha).
De bloeddrukmeeting kostte een half uur. Een half uur lang werd iedere 3 minuten de bloeddruk gemeten om zo een beter gemiddelde te krijgen. Gelukkig had Roelof een boek meegenomen om de tijd door te komen. Het gemiddelde was goed, 125 om 70. Ook de hartslag van 55 per minuut was goed.
Voor de longfoto’s moest Roelof naar een andere afdeling in het ziekenhuis. Een stukje lopen en weer even wachten. Gelukkig niet lang. Dat was allemaal goed geregeld. Twee mooie foto’s van de longen en weer terug voor het laatste gesprek met de nefroloog, dr. Kloke.
Dr. Kloke de nefroloog was blij dat Roelof er weer was. Hij herinnerde zich de bezoeken van 5 jaar geleden nog. Aardige man. Na alle gegevens weer doorgenomen te hebben, was ook hij tevreden en stond wat hem betreft niets in de weg voor de transplantatie. Hij zou contact met Marja haar artsen opnemen.
Al met al was het een positieve dag met goede resultaten voor de operatie.
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Eerste onderzoek Roelof

  1. Gerry schreef:

    Fijn dat jullie goede begeleiding krijgen!

Reacties zijn gesloten.