Enkele dagen thuis

Zondag 1 juli 2012:

Ik ben alweer een paar dagen het ziekenhuis uit. Het gaat iedere dag ietsje beter en makkelijker. Maar we worden hier dan ook goed verzorgd! Heb nog flink veel pijn aan de wond en daar omheen, maar ze gaan niet zachtzinnig met je om als je toch onder narcose bent, dus dat is eigenlijk niet zo gek! Moet erg vaak plassen. Het gekke is dat ik ’s nachts het meeste plas. In het ziekenhuis zeiden ze dat dat bij de meeste mensen zo gaat, dus ik maak me er maar geen zorgen om. Maar ik moet er 8-9 keer per nacht uit, dus dat is eigenlijk wel ietsje te veel van het goede. Maar het hoort erbij!! Mijn gewicht blijft hetzelfde dus ik houd geen vocht vast en dat is toch wel het voornaamste…..
Morgen moet ik weer op controle in Nijmegen. De komende maanden zal dat 2 keer per week moeten. Ze prikken dan bloed en moet ik in een potje plassen. Ze controleren nierfuncties en sturen 1 buisje op naar Maastricht om daar de spiegel te laten bepalen van 1 medicijn tegen de afstoting. Als die te hoog of te laag is krijg ik de dag erna gelijk een telefoontje dat ik de hoeveelheid moet aanpassen. Dit is 1 keer gebeurd, toen was de spiegel iets te laag en moest ik wat meer gaan slikken. Dan moet ik donderdag weer op controle, zelfde verhaal en zo gaat het de komende weken door.
Ben dus wel thuis maar voorlopig nog erg gebonden aan het ziekenhuis. Maar we hebben liever dat ze te vaak controleren dan te weinig…….
Met Roelof gaat het ook iedere dag wat beter. Hij wilde vanmorgen al stoppen met de paracetamollen. Maar vanmiddag had hij toch wel weer een raar gevoel, maar de bikkel heeft toch maar niks genomen…… Beetje eigenwijs….. De wond onderaan zijn buik irriteert soms nog wat.
Cindy is helemaal gelukkig nu we allebei uit het ziekenhuis zijn.
Dit bericht is geplaatst in Herstel. Bookmark de permalink.

5 reacties op Enkele dagen thuis

 1. Ine Veboort (zus van Ans, tante van Bonnie schreef:

  Wat fijn dat alles zo goed gaat. Het is net zoals je zegt, beter te veel controle dan te weinig. De verzorging, daar twijfel ik niet aan, zal zeker optimaal zijn.
  Rest jullie dus niet anders dan uit te rusten en beter te worden, dan is cindy helemaal gelukkig.
  Pas dus goed op jullie zelf en ga zo door !!
  Lieve groeten
  Ine

 2. Daan en Bianca schreef:

  Wat goed om te lezen dat alles zo voorspoedig verlopen is. We hebben al veel gehoord via Wim en Bonnie, maar indrukwekkend om jullie hele verhaal te lezen. Heel veel sterkte met opknappen na de operaties en we wensen jullie een hele gezonde toekomst toe met z’n drieen!

 3. Lise schreef:

  Geweldig nieuws dat het allemaal goed gaat. time heals all wounds!
  ik denk vaak aan jullie en ben blij dat jullie weer compleet zijn!! Chapeau voor de goede verzorging!!

 4. Carolien en Robert schreef:

  Goed nieuws.
  Ga zo door. En wat heerlijk dat jullie zo goed verzorgd worden!
  Veel liefs van ons allemaal.

 5. Jacco schreef:

  Het is goed om te lezen dat alles zo voorspoedig verloopt en de nier zijn werk doet. Veel beterschap gewenst allemaal!!!

  PS:
  Ik heb wel een verklaring voor die vele plasbeurten. Die nier is van Roelof geweest en hij kan een zeikerd wezen 😉

Reacties zijn gesloten.