Iedereen geinformeerd 1

Hoi allemaal,

Graag willen wij jullie melden dat het eindelijk zover is. Na 5 jaren geduldig, soms gefrustreerd wachten gaat het binnenkort gebeuren. We zullen onder het mes gaan voor de niertransplantatie.

Voor degenen die niet helemaal bekend zijn met onze situatie even wat achtergrond informatie.

Sinds 2001 is Marja nierpatiënt en is haar nierfunctie langzaam aan achteruit gegaan. Dit proces was onomkeerbaar. Met het gevolg dat ze sinds 2005 voor het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam aangewezen is op nierdialyse. De enige manier om van deze zware, vermoeiende en uiteindelijk slopende nierdialyse af te komen is een niertransplantatie. In 2006 heeft ze een zeer slechte periode meegemaakt, waardoor ze gedurende 5 jaren niet in aanmerking kwam voor een dergelijke niertransplantatie. Deze 5 jaren zijn nu eindelijk voorbij en in de tussentijd heeft Roelof laten onderzoeken of hij een goede donor voor haar zou kunnen zijn. Verrassend genoeg blijkt dit dus het geval en ondanks de (geringe) risico’s van de operatie hebben we besloten op te gaan voor de niertransplantatie.

Donderdag 21 juni as zal de operatie plaatsvinden, waarna Roelof tussen de 2 en 3 maanden nodig zal hebben om voldoende te herstellen om weer aan het werk te kunnen gaan. Het volledige herstel van hem zal 3 tot 6 maanden in beslag gaan nemen. Hoe lang het herstel van Marja gaat duren is lastig aan te geven. Roelof is gezond en zal van de operatie moeten herstellen. Marja is ziek en zal naast het herstel van de operatie ook van de jarenlange dialyse moeten herstellen. Naar verwachting zal haar herstel dus wat langer duren. Als we in het ziekenhuis liggen zal Cindy bij Karin, Marja haar zus, logeren.

Mocht je vragen hebben of nieuwsgierig zijn naar alle zaken rondom de transplantatie dan willen we je verwijzen naar de website https://www.hoinierziekte.nl. Op deze site willen we proberen iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en kun je de achtergrond uitgebreid nalezen. Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen, sms-en of mailen.

Groeten,
Roelof, Marja en Cindy

Dit bericht is geplaatst in Informeren. Bookmark de permalink.

7 reacties op Iedereen geinformeerd 1

 1. Gerard, Jacqueline, Frank & Ruben schreef:

  Hoi Marja, Roelof en Cindy,

  Wat een bijzondere dag zal dat voor jullie zijn!
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe. En zullen aan jullie denken.En zullen jullie ook zeker volgen op de site.

  Groetjes,
  Gerard, Jacqueline, Frank & Ruben

 2. Petra schreef:

  Hoi Marja, Roelof en Cindy,

  Wat een goed nieuws en wat fijn dat Roelofs nier geschikt is. Ik heb natuurlijk van dichtbij meegemaakt hoe een donornier het leven van een nierpatiënt kan veranderen. Ik hoop dan ook dat alles goed zal verlopen.

  Ik wens jullie dan ook alle drie heel veel sterkte en succes.

  Petra

 3. Albert Jan, Wilma, Daniël en Emma Wonnink schreef:

  Hoi Marja, Roelof en Cindy,
  wat fijn zeg, dat de transplantatie nu eindelijk kan! Je hebt er lang op moeten wachten, Marja.
  Wel een spannende tijd gaan jullie tegemoet. Wij hopen dat het allemaal goed zal gaan en dat jullie snel zullen herstellen!

  Hartelijke groet en veel sterkte!
  Albert Jan, Wilma, Daniël en Emma Wonnink

  PS. Mooie website hebben jullie gemaakt!

 4. Alex schreef:

  Vel sterkte en geduld. Misschien te gemakkekijk van maar ik kan me voorstellen dat het herstelproces voor jullie allebei met vallen en opstaan zal verlopen. Desondanks heel veel liefs van je oud collega.

  ALEX

 5. Miranda schreef:

  Hoi,

  ik had natuurlijk al wel het één en ander gehoord, maar ik vind het best heftig, hoor! Niet alleen de operatie en het doneren, maar ook het leven wat je daarna gaat krijgen! Ik hoop zo dat het allemaal goed aanslaat, en dat zeker Marja daarna weer ‘de oude’ zal worden!
  Alvast heel veel sterkte toegewenst, ook voor Cindy, het is niet zomaar iets!

  Groet, Miranda

 6. Emil schreef:

  Hoi Marja, Roelof en Cindy,

  Tjeetje… heftig verhaal. Ik schrok enorm van deze mail. Wist er ook niet echt het fijne van, maar nu dus wel.

  Ik ken Marja nog als Marja Bouman bij Lutkie & Smit. Een echt grijs verleden dus toen ‘de gulden nog van hout was’.

  We hebben meestal veel aan de telefoon gezeten met elkaar. Marja als klant, ik aan de papierfabiek kant. Erg veel lol gehad toen.

  Wat me opvalt aan jullie mail en aan de website die ik ook uitvoerig heb bekeken is jullie enorme positiviteit. Als ik dat allemaal lees, dan denk ik echt oprecht dat jullie na heel veel dalen weer opkrabbelen met een grande finale die helaas wel heftig is, maar jullie er weer helemaal bovenop helpt.

  Ik wens jullie heel veel kracht toe de komende tijd en stuur jullie nu alvast heel veel positieve energie. Hopelijk helpt het bij alle operaties en herstelperiode.

  Een dikke zoen van Emil
  Emil Schröder

 7. Bertine schreef:

  Beste Marja & Roelof,

  Wat fijn dat de transplantatie nu eindelijk gaat gebeuren en wat fijn dat dit kan met de nier van Roelof! Ongelovelijk eigenlijk.
  Ik wil jullie heel veel succes en sterkte met het herstel wensen. Ik zal de ontwikkelingen met interesse volgen op de website.

  Groet, Bertine

Reacties zijn gesloten.