Nacontrole Roelof

Maandag 20 augustus 2012:

Vandaag was de nacontrole van mij gepland. Om 8:20 uur moest ik al in Nijmegen zijn voor een bezoek aan de uroloog. Wel weer wennen zo vroeg opstaan. Zoals stiekem ook wel verwacht, was de uroloog erg tevreden. De wonden helen goed en de algehele conditie van mij was in orde. Ik hoef bij hem niet meer terug te komen…
Daarna door naar de transplantatie coordinator voor de volgende afspraak. Ze wilde graag kort de hele transplantatie evalueren en vroeg of we nog op- of aanmerkingen hadden. Die hadden we niet zo veel (een enkele). Alles is goed verlopen en we zijn beiden erg tevreden over het Radboud ziekenhuis en hoe alles geregeld was. Daar was ze erg blij mee. Ook heeft ze nog mijn bloeddruk gemeten en mijn conditie met me doorgenomen. Mijn herstel verloopt goed en ook gemiddeld. 90% van de donoren zit rond deze tijd na de transplantatie net als ik rond de 80%. Binnen 2 maanden zit dat zeker weer op de 100%.
Vervolgens heeft de coordinator me de vervolgprocedure voor donoren verteld. Ieder jaar mag ik op controle komen bij mijn nefroloog in Nijmegen om te controleren of mijn ene nier nog wel goed functioneert. Daar maak ik natuurlijk graag gebruik van. Tot slot had ze nog een verrassing voor me. Iedere donor krijgt een zilveren herinneringspeldje van de Nierstichting. Een mooi symbolisch geschenk ontworpen door Laura Waterham bestaande uit een samenvoeging van een feniks en een hart. De feniks, synoniem aan de mythologische vogel die herrijst uit zijn as, staat voor de kans op een nieuw begin. Het hart voor verbintenis, dankbaarheid, liefde en waardering. Emoties die uitdrukking geven aan de waarde van het gebaar voor zowel de gever als de ontvanger.
Na afloop van de afspraak nog even bloed geprikt en een potje vol geplast voor de bepaling van mijn bloed en urinewaarden. Volgende week bellen ze de uitslagen door, maar ik verwacht geen bijzonderheden.
Dit bericht is geplaatst in Onderzoek. Bookmark de permalink.