Operatie

Donderdag 21 juni worden papa en mama geopereerd. Papa geeft dan een nier aan mama. Papa zijn linker nier wordt bij mama rechts in haar buik gezet.

Mama moet dinsdag al naar het ziekenhuis, misschien mag ze ‘s middags al weer naar huis. Ze gaan haar bloed onderzoeken en als het goed is, mag ze naar huis en moet ze woensdag terug komen.

Papa moet woensdag ochtend in het ziekenhuis zijn. Hij wordt dan al opgenomen. Donderdag tussen 7:15 en 8:00 uur zal hij naar de operatiekamer worden gebracht. Ik mag dan met hem mee tot de deur van de operatiekamer en ga misschien wel foto’s maken. Misschien gaan Karin en opa en oma ook mee. Bij papa gaan ze een paar gaatjes in de buik maken. 1 om lucht in de buik te blazen om de buik bol te blazen, zodat ze genoeg ruimte hebben. 2 om de operatiescharen enzo naar binnen te doen. Alleen voor het naar buiten halen van papa zijn nier maken ze een sneetje in de buik. De operatie zal ongeveer 3 uren duren. Daarna gaat hij naar de uitslaapkamer. Daar mogen we weer naar hem toe.

Als de doktors klaar zijn met papa, moet mama naar de operatiekamer. We gaan mama weer met zijn allen brengen. Bij mama maken ze wel een grote snee in de buik waardoor ze de nier gaan aansluiten. De operatie zal ongeveer 5 uren duren. Als alles goed gaat en mama haar bloeddruk is niet te laag, mag ze na de uitslaapkamer naar de afdeling. Wij zullen daar op haar wachten en als het goed gaat wordt papa ook nog even met de rolstoel naar mama gebracht.