Opname Marja en Roelof

Woensdag 20 juni 2012:

Zo, vandaag was dan toch echt de dag van de opname. Voor ons allebei, omdat Marja gister weer naar huis mocht. Het was me wel een dagje.
Om 10:30 uur moest Roelof zich melden. Door al het geregel nog thuis, waren we iets te laat. Geen probleem, bleek later. Allereerst weer wat buisjes bloed afgenomen voor de laatste kruisproeven met het bloed van Marja en wat aanvullende vragen beantwoorden. Helaas kon Roelof toen nog niet zijn kamer op om zijn spullen op te bergen, omdat het bed op zijn plek nog niet leeg was. Dus maar even wachten…. Na ruim een half uur mochten we weer mee met een co-assistente. Weer wat vragen, die al meerdere keren waren gesteld en een kort lichamelijk onderzoek. Alles weer in orde. Het bed was nog steeds niet vrij, dus maar weer even wachten.
Ondertussen had Cindy honger gekregen en leek het ons een goed idee om te gaan lunchen met z’n drieen. Gelijk de spullen van Marja uit de auto gehaald en toen we na 1,5 uur weer op de afdeling van Roelof waren, was het bed gelukkig vrij en konden we de spullen opbergen. En dan… Ja wat moet je dan. Maar weer gaan wachten. Roelof kreeg nog wat uitleg over de tv en in de tussentijd hadden Cindy en Marja het spel Kolonisten van Catan weer uit de tas gehaald en klaar gezet in een gemeenschappelijke ruimte. Een goede manier om de tijd door te komen. Roelof had zich afgemeld, hoefde in principe niet op z’n bed te blijven, omdat alle artsen al waren langs geweest. Toch verscheen de chirurg voor morgen nog even aan de Kolonisten tafel om te vragen of alles duidelijk is. Later bleek ook de transplantatie coordinator nog 2 maal langs geweest te zijn op Roelof zijn kamer….
Na even actief het spel gespeeld te hebben en Cindy weer eens gewonnen had, moesten we nog zien enkele uren door te komen. Goh, wat is dat vermoeiend. Wachten op arsten, assistentes, etc. Marja kreeg nog bezoek van de afdelingsarts met wat aanvullende vragen over haar achtergrond en de mogelijke kans op een erfelijke oorzaak. 12 jaar geleden werd aangenomen van niet, maar de onderzoekmethoden zijn verbeterd en de artsen willen het toch weer gaan onderzoeken. Mogelijk kan daarmee een behandeling worden gevonden om herhaling in de toekomst te voorkomen.
Rond 17 uur kregen we ons eten opgediend. Cindy liep tussen de twee afdelingen heen en weer. Al vond ze het bij Roelof wel erg leuk, omdat hij een mooiere afdeling heeft met een mooi display met daarin tv, internet, spelletjes, etc geintegreerd.
Om 19 uur kregen we bezoek van Karin en pa en ma Warnar. Pa en ma Warnar staan met de camper op de camping in Berg en Dal en waren vanmiddag gearriveerd. Ze kwamen al even verkennen waar we liggen. Karin kwam op bezoek en gelijk Cindy ophalen. Later verschenen ook Guino en Romeo onverwacht op Marja haar kamer. Wat een verrassing. Daarnaast hebben we vandaag ook weer heel veel telefoontjes, sms-jes en e-mails van iedereen ontvangen. Wat hartverwarmend. Geweldig! Weer allemaal hartelijk dank daarvoor. Dat geeft ons enorm veel steun in deze spannende en af en toe zware tijd.
De dag eindigde erg naar. Cindy vond het wel erg moeilijk om haar ouders achter te moeten laten in het ziekenhuis zo ver weg. Gelukkig zorgt de familie Pracht goed voor haar en krijgt ze genoeg liefde, steun en troost, ook van anderen, om deze voor haar moeilijke tijd door te komen.
Marja en ik zitten nu op onze eigen kamer en samen delen we zo even de belevenissen van deze dag met iedereen. Morgenvroeg rond 7 uur zal Roelof naar de operatie kamer worden gebracht. Om 8 uur gaat het beginnen. Marja zal nog even langer geduld moeten hebben. Marja zal rond 10 uur worden opgeroepen.
Dit bericht is geplaatst in Operatie. Bookmark de permalink.

12 reacties op Opname Marja en Roelof

 1. Dorien schreef:

  spannend hoor…. Heel veel succes en sterkte toegewenst!!!! xxx

 2. Eline Verschoor schreef:

  Wat ontzettend spannend dat het nu eindelijk gaat gebeuren! Heel veel succes en sterkte voor jullie allebei! En natuurlijk ook voor Cindy!
  Hopelijk gaan de operaties goed en het herstel voorspoedig, alle goeds en gezondheid gewenst voor jullie!
  Liefs Eline

 3. ronald en saskia schreef:

  hier even een berichtje van ons, we wensen jullie heel veel sterkte toe voor morgen en natuurlijk ook voor na de operatie. wat hebben jullie hier lang op moeten wachten maar nu is het aftellen dan echt begonnen.!!! we denken aan jullie en hopen snel goed nieuws te lezen.

 4. Carolien schreef:

  Wat een dag!
  Gek idee dat je zo allebei op een andere kamer ligt. Nu komt het ├ęcht dichtbij.
  Spannend morgen. We leven met jullie mee. Heel veel succes!!!!
  En voor Cindy bij dezen heel veel liefs.
  En voor jullie ook.
  Groetjes Carolien
  P.S. Marja, ik had je gister een sms gestuurd, dacht ik. Bleek ik toch een verkeerd telefoonnummer van je te hebben. Had ik een sms gestuurd aan ene onbekende Ton :).
  Hoop dat een volgende sms wel bij jou aankomt!

 5. Gerry schreef:

  Veel liefs van ons.
  Hoop dat jullie toch een beetje kunnen slapen!!
  Trusten. X

 6. Marit schreef:

  Lieve lui,
  Sterkte vandaag! Ik zal voor jullie bidden.
  groetjes van Marit

 7. Ellen Warnar schreef:

  Heel veel sterkte vandaag, ik zal aan jullie denken!

  Liefs, Ellen

 8. Linda Hochstenbach schreef:

  Spannend allemaal vandaag, ben benieuwd hoe het gegaan is. Ik houd de website in de gaten! Sterkte beiden met het herstel!
  groetjes Linda en Bob (Rietveld, oud collega Nuon)

 9. Miranda schreef:

  Lieve Roelof, Marja en Cindy, ik hoop dat alles goed is gegaan..Ik volg jullie berichtjes:)
  Heel veel sterkte en beterschap!

 10. Claudia Gruintjes schreef:

  Hoi Marja, Roelof en Cindy,

  Ik heb vandaag regelmatig aan jullie gedacht en hoop dat alles goed gegaan is. Ik houd de site in de gaten. heel veel sterkte de komende dagen en een voor spoedig herstel. Cindy, Jarno doet jou ook nog de groetjes.
  Groetjes Claudia

 11. jacqueline schreef:

  hoi, heel de dag aan jullie gedacht, Hoop dat alles goed is gegaan. Een spoedig herstel gewenst.Ik houd de site in de gaten voor info. Dikke

  knuffel voor jullie. Jacqueline

 12. Ilona Nijhof schreef:

  Hoi Marja,

  Ik heb vandaag veel aan jullie gedacht. Zoals ik al tegen je zei: Dit getuigd van ware liefde!!
  Fijn dat jullie iedereen zo op de hoogte kunnen houden.
  Ik hoop dat alles goed is gegaan en ik wens jullie een voorspoedige tijd toe.
  Groetjes,
  Ilona

Reacties zijn gesloten.