Opname Marja?

Dinsdag 19 juni 2012:

Ik (Marja) moest vandaag al naar het ziekenhuis voor een eventuele opname. Ik moest er om 11.00 uur zijn. We gingen er met zijn drietjes heen. Er werd direct bloed afgenomen en onderzocht, ik zou een gesprekje krijgen met een verpleegkundige en de afdelingsarts zou langskomen om mij te onderzoeken en te kijken of alles nog steeds goed gaat.Het bloed prikken ging niet in 1 keer goed. Ik ben enorm moeilijk aan te prikken en er zit in mijn rechterarm waar ze normaal prikken een behoorlijk litteken van een mislukte shunt. Mijn bloedvaten “rollen” nogal en zijn erg dun, maar 2 mm. De naaldjes waar ze mee prikken zijn 1 mm, dus de kans is ook groot dat het niet meteen lukt. Het ging zelfs 3 keer mis….. Na poging 3 heeft de verpleegkundige een collega geroepen en het lukte haar gelukkig wel in 1 keer. Toen nog een kort gesprekje, uitleg gekregen die ik al meerdere keren gehad heb van specialisten en de transplantatie verpleegkundige.
Het was inmiddels 12.30 uur toen wij klaar waren. Ze zou de dokter waarschuwen, want de uitslagen zouden al snel bekend zijn. Dus we bleven op de kamer, Roelof en Cindy hadden intussen ook honger gekregen en die gingen even snel een broodje halen beneden in de cafetaria. Het begon wel erg lang te duren, om 14.30 uur was er nog niemand geweest. De verpleegkundige kwam de kamer in en zag dat er nog niemand geweest was, ze zou er achter aan gaan. Maar daarna nog steeds niks…. Roelof is om 15.15 uur de gang maar weer opgegaan en heeft gevraagd of er al wat bekend was en toen eindelijk na 3 uur (!) wachten kwam de afdelingsarts. Ze dacht dat ik niet naar huis zou gaan en had daarom geen haast gemaakt. Aaaarggggggg…….. Ze moest de uitslagen nog even bekijken, dat duurde ook weer een uur…… En om 16.30 uur kwam ze dan eindelijk vertellen dat ik naar huis mocht en dat er verder niks meer hoefde te gebeuren.
Cindy baalde helemaal als eens stekker. Want als we op tijd (zo rond 16.00 uur) thuis waren geweest had ze nog kunnen gaan paardrijden. Maar helaas….. Haar geduld is weer flink op de proef gesteld. Gelukkig hadden we de “Kolonisten van Catan” meegenomen, dat heeft ze zitten spelen met Roelof. Ik had geen puf om ook een potje mee te doen en heb Cindy geholpen en ze heeft gewonnen!!!
Al met al was het weer een vermoeiend dagje. Vooral dat wachten kost zo enorm veel energie. Toen we terug kwamen in Zaltbommel zijn we maar gelijk doorgereden naar het pannenkoekenhuis en hebben daar lekker gegeten.
Dit bericht is geplaatst in Operatie. Bookmark de permalink.

6 reacties op Opname Marja?

 1. Liesbeth schreef:

  Je moet wel steeds weer geduld kunnen opbrengen hè, wat een koekies die artsen en verpleegkundige daar. Nogmaals heel veel kracht gewenst aan jullie alle drie. En kom maar gauw ( zodra jullie er allemaal klaar voor zijn) even lekker bijtanken op de veluwe. Veel liefs en knuffels, Lies en Elise.

 2. lise schreef:

  Thinking of you guys!

 3. Richard en Marjan, Linda, Roos, Joep schreef:

  oooohhhh wat balen met die prikken! Gauw vergeten! Hou jullie goed! we denken aan jullie! heel veel sterkte! liefs

 4. Claudia en Marco schreef:

  Wat een wachttijden zeg! Ik hoop dat ik het later beter ga doen. We denken aan jullie en heel veel sterkte donderdag en de dagen erna.

 5. Marit schreef:

  Geduld in een ziekenhuis… een vereiste om niet gek te worden. Heel veel sterkte de komende tijd!

 6. Tanja schreef:

  Heel veel sterkte en succes de komende tijd, ik duim voor jullie!

Reacties zijn gesloten.